تعرفه خدمات مهندسی کارگاه‌های آموزشی مصوبات هیات مدیره آموزش نرم افزار جامع
اینستاگرام
آپارات
سامانه شمیم
20009584
۲۶ خرداد ۱۳۹۴ ۰۱:۵۲
کد خبر: ۲۹۲۸
رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران:
فقدان هماهنگی بین نهادهای مسئول اصل ساخت و ساز را به مخاطره انداخته است
رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران با اشاره به واگرایی شدید میان نهادهای مسئول و رشته های درگیر در ساخت و ساز تصریح کرد: بخشی نگری و نادیده گرفتن منفعت عموم، محیط زیست و بسترهای ساخت و ساز را تهدید می کند و فقدان هماهنگی بین نهادهای مسئول اصل ساخت و ساز را به مخاطره انداخته است.

به گزارش روابط عمومی نظام مهندسی ساختمان مازندران ،مهندس تورج نائیج پور روز یکشنبه 24خرداد در همایش «شهروند، شهرداری و قانون» که در باشگاه برق ساری برگزار شد با اشاره به سه حوزه تعیین شده برای ساخت و ساز توسط قانون گفت : شهرها و محدوده آنها ،روستاها و فاصله بین شهر و روستا سه حوزه تعیین شده ساخت و ساز هستند .

مهندس نائیج پور افزود: کمتر از یک درصد مساحت استان را شهرها اشغال کرده اند ، حدود 4درصد روستاها و 95درصد نه شهر هستند و نه روستا و در واقع متولی آن مشخص نیست و  در واقع تداخل مسئولین در این سه حوزه ساخت و ساز منجر به خلا نظارت و مسئولیت پذیری شده است .

این مقام مسئول گفت: طرح های خرد از برنامه های کلان جامع و تفصیلی تبعیت نمی کنند و 85 درصد پروژه ها در مازندران یا ماده صد رفته اند یا کمیسیون ماده 5 و دچار تغییر کاربری شده اند .

وی افزود: طرح ها و برنامه های کلان استانی ،شهری و روستایی از جریان تحول ساخت و ساز به شدت عقب هستند و زمان تصویب طرح ها هم طولانی است در نتیجه طرح ها با عرف سازگار نبوده و با نیازهای مردم منطبق نیست.

مهندس نائیج پور اظهار داشت :از منظر اقتصادی بازدهی و  سرمایه گذاری در زمین ساختمان و از منظر اجتماعی پرستیژ و از منظر روانشناسی اجتماعی تحقق آزادی هایی در این خصوص و سایر موضوعات باعث شده که ساخت و ساز در کشاورزی اولویت و ارجحیت پیدا کند .

وی با اشاره به اهمیت نهادهای مدنی در ساماندهی ساخت و ساز گفت : نهادهای مدنی می توانند به ساماندهی ساخت و ساز در سه استان گلستان، مازندران و گیلان کمک کنند و نهادهای محیط زیستی ،گردشگری و تاریخی ،جنگلداری می توانند در ساماندهی ساخت و ساز ایفای نقش کنند.

این مقام مسئول  با بیان اینکه ساماندهی ساخت و ساز در مازندران مدیریت تهدیدی و محدود کننده است و در صورتی که مدیریت باید حمایتی باشد اظهار داشت: ساماندهی ساخت و ساز به معنای نساختن نیست بلکه به معنای کجا و چکونه ساختن است.

مهندس نائیج پور با اشاره به ضرورت تهیه طرح های آمایش و طرح های کالبدی استان مازندران و فراهم شدن زمینه های لازم جهت تحقق آن گفت :در اردیبهشت سال گذشته سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران  پروژه را به کمک اداره کل راه و شهرسازی در جلسه ای که با حضور وزیر برگزار شد توانست تصویب کند و این طرج به سه استان مازندران ،گیلان و گلستان ابلاغ شد تا آسیب شناسی در این سه استان مورد مطالعه قرار بگیرد و طرح آمایش سرزمین تدوین شود.

وی با اشاره به ضرورت آموزش مجریان قانون گفت : نظام مهندسی برای 1900دهیار کارگاه آموزش برگزار کرد و لزوم آموزش دهیاران و بخشداران کاملا احساس می شود .

این مقام مسئول با بیان اینکه مازندران 3600 روستا و 1900 دهیار دارد بیان داشت: در روستاها متولی ساخت و ساز دهیاران هستند و بسیاری از روستاها دهیار ندارند و متولی ساخت وساز در این روستاها بخشداری ها هستند.

مهندس نائیج پور با اشاره به زمینه وقوع تخلف در ساخت و ساز گفت :فاصله زمانی و توالی مراحل صدور پروانه و مجوز ساخت و تعدد مراجع تصویب کننده در مواردی که پروژه ها فاقد کاربری هستند زمینه ورود تخلف را کاملا فراهم کرده است.

 این مقام مسئول ادامه داد: در حالت خلاف متقاضی از ساختن مطمئن است و پرداخت جریمه به کمیسیون ماده99 و ماده 100 تخلف را قانونی کرده است و در حال حاضر برای پروژه ها اعم از کوچک و بزرگ زیر20ماه نمی توان مجوز گرفت و کسانی که با ماده صد جریمه می شوند ساخت و ساز را انجام می دهند و با درصد بالایی این کار انجام می شود .

رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران با بیان اینکه ساخت و ساز در استان مازندران به سمت کمیت گرایی و تهرانی شدن است اذعان داشت : در گذشته سکونت گاه ها در یک مکان  متمرکز بودند و الان پراکنده شده و همه جا ساخت وساز شده و تا قله دماوند هم خواهد رفت.

وی با اشاره به معضل زباله استان گفت: 65درصد زباله های مازندران در مناطق جنگلی ، 25درصد در مناطق تالابی و رودخانه ها و 10درصد در مراتع تخلیه و دفن می شود و زباله از مسائل جدی استان است و امیدواریم پی گیریهای ممتد استانداری به نتیجه برسد .

مهندس نائیج پور ادامه داد: از 1900 دهیاری که آموزش دادیم تعدادی دهیار را انتخاب کردیم که با کمک سازمان ملل یکسری از روستاهای مازندران را فاقد زباله کنیم و مشکل زباله روستایی را به کمک استانداری حل شود.

وی با اشاره به عدم رعایت حریم رودخانه و دریا در ساخت و سازها گفت :90کیلومتر از سواحل استان مازندران به شهرک های خصوصی و دولتی و 101 کیلومتر دیگر به ویلاهای شخصی اختصاص پیدا کرده و از 338کیلومتر ساحل مازندران 248 کیلومتر آن اشغال شده است.

این مقام مسئول اظهار داشت: حریم پیاده در شهر نداریم و شهر را برای سواره ها می سازیم و حقوق شهروندی برای پیاده ها اصلا رعایت نمی شود و در طرح جامع و تفصیلی کمتر کسی به پیاده رو توجه کرده و پیاده رو به عنوان حقوق شهروندی و منفعت عامه در نظر گرفته نشده است.

مهندس نائیج پور با بیان اینکه در صدد هستیم که 4 برنده در ساخت وساز معاصر استان داشته باشیم گفت: سرمایه گذار ، بهره بردار و افراد دخیل در ساخت و ساز و جامعه و سرزمین باید از ساخت و ساز بهره مند شوند و هر پروژه می تواند مدلی داشته باشد که همه ذینفع باشند .

رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران با بیان اینکه اگر از تعادل خارج شویم دچار بیماری می شویم اظهار داشت : در مازندران دچار عدم تعادل شدیم و با توجه به ضرورت توسعه فیزیکی بنا و شهر و توسعه اجتماعی و توان سرزمین  در ساخت و سازها ولی شاهد هستیم که توان سرزمینی ما روز به روز محدود شده و توسعه فیزیکی برجسته تر می شود و این ما را از تعادل خارج می کند .

 

ارسال نظرات
نظر شما:
غیرقابل انتشار:
در انتظار بررسی: ۰
انتشاریافته:
نام:
ایمیل: