تعرفه خدمات مهندسی کارگاه‌های آموزشی مصوبات هیات مدیره آموزش نرم افزار جامع
اینستاگرام
آپارات
سامانه شمیم
20009584
۲۷ آذر ۱۳۹۶ ۱۱:۱۹
کد خبر: ۴۲۱۸
 معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای‌جدید:
ضرورت حفاظت از منفعت عمومی در حوزه شهرسازی


معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای‌جدید، در دهمین سالروز بزرگداشت روز جهانی شهرسازی در دانشگاه مازندران اظهار کرد: مهمترین حوزه وظیفه شهرسازی حفاظت از منفعت عمومی در شهرها است، از معدود رشته‌های تخصصی هستند تا به این حد حفظ منفعت عمومی در آنها برجسته است.


به گزارش روابط عمومی نظام مهندسی مازندران، حبیب اله طاهرخانی تصریح کرد:حاکم شدن منفعت فردی بر منافع عمومی جامعه شهری یکی از نگرانی ها در حوزه شهرسازی است، که سبب کاهش کیفیت زندگی در شهرها شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای‌جدید گفت: اگر بخواهیم از این عرصه خودمان را رها کنیم و فرایند مناسب شهرسازی در کشور ایجاد شود باید از منفعت فردی در شهرسازی فاصله بگیرم.


وی اضافه کرد: به نظر بنده محصول شهرسازی، طرح توسعه شهری است که در گروه کالای عمومی طبقه بندی می‌شود، وجه کالای عمومی این است که عموم مردم ارزش این کالا را درک نمی‌کنند، این ویژگی حاکمیت است که باید این خلا را جبران کند، موضوع محیط زیست و سلامت اگر به انتخاب افراد گذاشته شود چندان به آن توجه نمی‌شود.


طاهرخانی اضافه کرد: حفاظت از سلامت انسان‌ها برای حکومت دارای ارزش است و باید سعی شود، سیاست‌ها و برنامه‌ریزی ها را به سمتی هدایت و سوق دهند که اگر افراد چندان به این موضوعات توجه ندارند با موانعی از سوی حکومت مواجه شوند.
وی خاطر نشان کرد: شهرسازی یک وجه کالای عمومی دارد و به همین دلیل باید توسط حکومت‌ها مورد حفاظت قرار گیرد.


معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: اتفاقی ناخوشایندی که در کشور رخ داد، این کالای عمومی توسط متولی بخش مانند شهرداری‌ها چندان مورد احترام قرار نمی‌گیرد و خود از ناقضان اصلی است، وقتی خود متولی به این بخش توجه ندارد در سایر بخش‌ها با چالش مواجه می‌شویم.


طاهرخانی با اعلام اینکه برای توجه به کالای عمومی در سطح جامعه شهرداری به عنوان نهاد عمومی در کشور نقش بسزایی دارند افزود: این نهاد عملا خودش ناقض منفعت عمومی است، مثلا نسبت به مسائل زیست محیطی توجه ندارد و منظر عمومی شهر به هم ریخته می‌شود و همیشه از سرانه‌های که به نفع عموم است کاهش داده و به سمت سرانه‌های انتفاعی سوق می‌دهد.


وی ادامه داد: با این روش ،فلسفه این نهاد زیر سوال است، معلوم نیست این نهاد به دنبال چه چیزی در این فرایند است.


طاهرخانی با اعلام اینکه از طریق سه وجه اصلی باید مشکلات مورد ارزیابی قرار گیرد، گفت: شهرداری‌ها و شوراها در رویکردی که نسبت به جامعه و شهرسازی دارند تجدید نظر داشته باشند،در سطح کلان به نفرین منابع دچار هستیم، سال‌هاست که رهایی پیدا نمی‌کنیم،بخش عمده از ناکارآمدی سرزمینی ما ناشی از اتکای به تک محصولی بودن و درآمدهای ناشی از نفت است و در سطح محلی شهرداری‌ها به نفرین تراکم دچار هستند و فکر می‌کنند در حال اداره شهرها هستند.


وی بیان کرد: همزمان این تراکم‌ها و تغییر کاربری‌ها تحمیل هزینه‌های جدی به سیستم مدیریت شهری است.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای‌جدید اضافه کرد: در حال حاضر شهرداری زمینه تردد عمومی را فراهم نکرده  و با ایجاد تونل و پل ،پیاده روی را محدود می‌کند و مردم مجبور هستند به سمت استفاده از خودروی شخصی روی بیاورند ، این اقدامات نه تنها درآمد محسوب نمی‌شود، بلکه هزینه‌های آتی به شهروندان تحمیل می‌کنند.


وی اضافه کرد: دستگاه دولت مرکزی باید نظام اداری شهرداری‌ها را اصلاح کند، نهادهای عمومی و مدنی در اصلاح ساختار شهرداری‌ها بسیار اثر گذار هستند و باید به این سمت و سو حرکت کنیم که مردم خواستار توسعه شهر بر اساس نیازهای واقعی شهرسازی باشد.


طاهرخانی یادآور شد: فشار افکار عمومی در انتخابات شوراها بسیار اثر گذار است، کسانی در لیست شوراهای مردم قرار گیرند که ارزش‌های واقعی شهر را بفهمند و شهروندان در این حوزه نقش اساسی می‌توانند ایفا کنند.
وی خاطر نشان کرد: فشار افکار عمومی و مسئولیت پذیری شهروندی نهاد اداره شهر را می‌تواند ناگزیر کند یک سری الزاماتی که تضمین کننده شهروندان هست را فراهم کند.


معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای‌جدید ،با اعلام اینکه در گذشته بی انضباطی شهری مربوط به کلان شهرها بود، گفت: در حال حاضر شهرداری‌های کوچک با این مشکل مواجه هستند.
وی با اعلام اینکه مازندران جز فرصت‌های کشور است، افزود: عملا در شهرهای این استان هم تغییرات بسیار گسترده‌ای در غالب‌های مختلف اتفاق می‌افتد.

 

ارسال نظرات
نظر شما:
غیرقابل انتشار:
در انتظار بررسی: ۰
انتشاریافته:
نام:
ایمیل: