تعرفه خدمات مهندسی کارگاه‌های آموزشی مصوبات هیات مدیره آموزش نرم افزار جامع
اینستاگرام
آپارات
سامانه شمیم
20009584
۰۱ مهر ۱۳۹۷ ۱۴:۴۲
کد خبر: ۴۵۰۵
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران در مصاحبه رادیویی:
هزینه های خدمات مهندسی سرمایه گذاری است/ضرورت بکارگیری مجریان ذیصلاح در سه گروه ساختمانی

مهندس سیف اله علی نیا در مصاحبه رادیویی با صدا و سیمای طبرستان با اشاره به اقدامات سازمان نظام مهندسی در ساخت و سازهای ایمن و ارتقاء کیفیت ساختمان ها اظهار داشت: سازمان نظام مهندسی ساختمان به واسطه فعالیت گسترده ای که در حوزه آموزش کارگران و مهندسان داشت به عنوان دبیرخانه hse در کشور انتخاب شد و در سال95 میزبان همایش ملی بودیم.

*مازندران اولین استان در اجرای HSE

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران افزود: استان مازندران در اجرا و نهادینه ساختن hse در ساخت و سازها در کشور پیشرو است و اولین استان در کشور هستیم که در مرحله آموزش مهندسان برای بازرسی ایمنی هستیم .

وی با اشاره بر اهمیت فرهنگ سازی و ارتقاء آگاهی های عمومی در حوزه ساخت و ساز گفت: با توجه به اینکه تخریب ساختمان های با عمر کم آسیب بسزایی به محیط زیست وارد آورده و هدر رفت سرمایه های ملی را به همراه دارد باید فرهنگ بازسازی جای نوسازی قرار گیرد .

* هزینه های خدمات مهندسی سرمایه گذاری است

مهندس علی نیا با بیان اینکه هزینه های خدمات مهندسی سرمایه گذاری و ارزش افزوده است تصریح کرد: هزینه های طراحی و نظارت از تمامی هزینه های ساختمان کمتر از 5/3 درصد است و این در حالی است که گاهی مقاومت هایی را در جامعه جهت پرداخت این تعرفه شاهد هستیم.

وی افزود: طبق قانون تمامی ساختمان ها باید دارای مجری ذیصلاح باشند ولی این اتفاق صورت نمی گیرد و ساختمان های بالای 800 متر دارای مجری هستند که این موضوع نیز در جهت منافع سازنده یا مالک بوده و اگر قرار بود این قانون اجرایی می شد با مقاومت و انبوه  اعتراض مواجه می شدیم به همین جهت فرهنگ سازی در حوزه ساخت و ساز یکی از ضروریات در راستای حفظ حقوق شهروندی و منافع بهره بردار است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران ادامه داد: در ماه گذشته مصوبه ای داشتیم که بر اساس آن تمامی ساختمان های گروه  ب ، ج و د باید دارای مجری باشند.

*ضرورت استفاده از خدمات مهندسی در بخش آسانسور

وی اظهار داشت : بعضی از اتفاقات ناگواری که در کارگاه های ساختمانی و در حین کار رخ می دهد بیشتر مربوط به سقوط آزاد آسانسور است و علی رغم مکاتبات زیادی که با سازمان استاندارد جهت بهره گیری از ظرفیت کم نظیر نظام مهندسی که دارای 450 هزار مهندس در سطح کشور است صورت گرفت ولی متاسفانه هر استان محدود به 20 تا 30 شرکت شد و این در حالی است که با آموزش مهندسان و استفاده از خدمات مهندسی در این بخش می توان آمار خسارات را به حداقل رساند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان اظهار داشت: پوشش بیمه مسئولیت یکی از اقدامات بزرگ سازمان در بحث حوادث جانی و مالی بود که خوشبختانه از 9 سال قبل در مازندران به شکل جامع اجرایی کردیم و بر اساس این بیمه در سال 96 میزان خسارت پرداختی در بخش های مختلف کارفرما ، طراح ، ناظر و مجری بالای 14 میلیارد تومان بود .

*عدم همکاری شهرداری ها

مهندس علی نیا با اشاره به عدم همکاری شهرداری ها و وجود قوانین موازی در دستگاه های استان بیان داشت: بخشی از ساختمان ها در چرخه ساخت و ساز از سازمان نظام مهندسی عبور نمی کنند و مالکان با مراجعه به شهرداری پروانه ساخت دریافت می کنند که این عدول ، معضلات شهرفروشی ، عدم تحقق مباحث ایمنی ، حفظ محیط زیست و  آسایش شهروندان را به همراه دارد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خاطرنشان کرد: جهت دستیابی به ایمنی که مورد رضایت جامعه باشد باید همکاری و تعامل مطلوب فی مابین تمامی دستگاه های مرتبط در حوزه ساخت و ساز صورت گیرد.

ارسال نظرات
نظر شما:
غیرقابل انتشار:
در انتظار بررسی: ۰
انتشاریافته:
نام:
ایمیل: