تعرفه خدمات مهندسی کارگاه‌های آموزشی مصوبات هیات مدیره آموزش نرم افزار جامع
اینستاگرام
آپارات
سامانه شمیم
20009584
۲۲ آبان ۱۳۹۳ ۱۶:۲۶
کد خبر: ۲۴۹۸
روابط عمومی سازمان :مهندس تورج نائیج پور با اشاره به روند ساخت و ساز در استان اظهار داشت : سرعت ساخت و ساز از طرح هادی بیشتر است .
رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران:

سرعت ساخت و ساز از طرح هادی بیشتر است
 

به گزارش روابط عمومی سازمان ،مهندس تورج نائیج پو رئیس نظام مهندسی ساختمان در پنجمین کارگاه دهیاران و مسئولین فنی با اشاره به وسعت استان و ضرورت منطقه بندی آن اظهار داشت: این منطقه بندی به منظور ساماندهی ساخت و ساز حائز اهمیت است و تعریف درستی از ساختن باید نهادینه شود .

وی افزود : ما مخالف ساخت نیستیم  بلکه موافق ساختی هستیم  که هر نظر باعث افتخار تمدن چند هزار ساله ایران شود و آینه تاریخ مهندسی باشد.

مهندس نائیج پور با اشاره به تفاهم نامه منعقده در اردیبهشت ماه سال جاری به منظور ساماندهی ساخت و ساز بیان داشت: در راستای اجرای این تفاهم نامه هفت جلسه با مدیران استانی ، شش جلسه با مسئولین فنی و دهیاری ها و بیش از 40 جلسه مهم برگزار کردیم که نتایج خوبی حاصل شد.

وی اظهار داشت : سرعت ساخت و ساز از طرح هادی بیشتر است و طرح هادی که می آید در آن فضا ساخت و ساز صورت گرفته است.

رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران با اشاره به ضرورت حضور مهندسان در فعالیت های اجتماعی گفت: از کل سواحل دریای خزر فقط پنج درصد سهم مازندران است ولی با این وجود تمامی رودخانه ها تبدیل به کانال های فاضلاب شده اند.

وی افزود : منابع طبیعی مازندران در حال نابودی است و در جهت حفظ این سرمایه های طبیعی جامعه مهندسی باید حضور پررنگی در فعالیت های اجتماعی داشته باشند تا در سایه تعامل و دوستی و نگاه ویژه به منافع ملی، میهنی آباد داشته باشیم.

مهندس محمدرضا حائری محقق و پژوهشگر معماری و شهرسازی با بیان اینکه در تقسیمات کشوری روستا کوچکترین واحد تقسیمات  است  اظهار داشت: در مازندران 3هزار و 300  روستا وجود دارد که از این تعداد 1800 روستا دارای دهیاری هستند .

نقش معکوس ساخت و ساز در مازندران

وی با بیان اینکه معنی روستا عوض شده و کشاورزی در حال از بین رفتن است اظهار داشت: در مازندران بیش از هر استان دیگری اراضی کشاورزی ،جنگلی و ساحلی به فروش می رسد و مازندران تنها استانی است که ساخت و ساز نقش عکس را بازی می کند.

این محقق و برنامه ریز شهری افزود: لغت ساز دیگر معنی سازندگی را نمی دهد و  ساخت و ساز غیر اصولی منجربه تخریب استان شده و پیش بینی می شود تا 40 سال آینده مازندران به مخروبه تبدیل شود.

مهندس حائری با بیان اینکه ارائه خدمات زیربنایی به جمعیت کمتر از 100 نفر در هکتار در یک منطقه  غیراقتصادی است و ضرر آن به کل کشور وارد می شود گفت :در مورد طرح هادی روستاها باید از دهیاران که مسئول روستا هستند نظرسنجی شود و در شهرها نیز باید از شهرداران که مسئول اجرای طرح جامع هستند نظرخواهی صورت گیرد ولی متاسفانه این کار انجام نمی شود و بدین ترتیب ساخت و ساز مسیر اشتباهی را طی می کند.

وی افزود : در اثر ساخت وسازغیرمجاز برخی گنجینه ها ازجمله جنگل ها ،ساحل و دریا  از بین رفته است این  ساخت و سازها در روستا و بین روستا و شهر باعث ویرانی شده اند .

محقق و پژوهشگر شهرسازی ادامه داد: سازمان همیاری شهرداری ها که متولی ساخت و ساز بین شهر و روستا است اراضی با ارزشی را واگذار کرده و آن ها نیز تخریب شده اند و برای جلوگیری از این تخریب بیشتر از دهیاران یاری می خواهیم .

علی اکبر ترک مراد مسئول فنی روستای خزرتیره از بخش مرکزی نوشهر در پنجمین کارگاه آموزشی دهیارن و مسئولین فنی با اشاره به تغییر نقش روستا اظهار داشت :روستا به صورت سنتی اداره می شود و بخش مولد جامعه است و محیط روستا محیطی است که با سرعت کمتری رو به ترقی است و آبادانی فیزیکی به نسبت شهرها کندتر صورت می گیرد .

غیرواقعی بودن نظارت

وی با اشاره به نحوه نظارت ساخت و ساز در روستاها گفت : برخی از مواقع در ساخت وسازها مهرها و امضاهایی را برای اولین بار می بینیم و در واقع مهندسینی که وجود خارجی ندارد و نظارت در عمل معنای واقعی خود را از دست داده است.

سیاوش مشایخی پور دهیار روستای شمع جاران نوشهر با بیان اینکه  روستاها به موتور مصرف کننده تبدیل شده اند گفت : عدم مدیریت صحیح روستاها را که موتور تولید بوده اند متوقف کرده  و سوء مدیریت  روستا را می بلعد .

وی با تاکید بر ضرورت افزایش مدیریت کاربردی اظهار داشت :باید ضریب ساخت تهرانی از درصد ساخت و ساز روستائیان کمتر باشد و ساخت و ساز باید در دست بومی باشد و تهرانی به عنوان توریسم از آن استفاده کند .

مشایخی پور با بیان اینکه تهرانی ها مالک روستاها شده اند و ما را از زادگاه خود خواهند راند بیان داشت: زمین کشاورزی از 40 هکتار به یک هکتار تبدیل شده و باید دید این سیل از کجا شروع شده و به کجا خواهد رفت و چه چیزهای را ویران می کند.

شعیب ابراهیم نیا دهیار تازه آباد در ادامه با اشاره به ماهیت روستا شهری برخی از روستاها اظهار داشت: با توجه به موقعیت مکانی روستا هایی که در مجاورت شهرهای نوشهر و چالوس هستند این روستاها ماهیت روستا شهری پیدا کرده اند و باید ضوابط ان روستاها با دیگر روستاها  متفاوت باشد.

 وی افزود : طرح هادی روستایی که 12 سا ل از آن می گذرد و هنوز طرح هادی جدید مصوب نشده و یا مصوب شده ابلاغ نشده این موارد می تواند مسائلی را ایجاد کند و با توجه به سیر صعودی جمعیت و مهاجرت هایی که در صورت می گیرد متقاضی ساخت و ساز در این روستاها نسبت به روستاهای  دیگر بیشتر است.

ابراهیم نیا با بیان اینکه روستاهایی که جاذبه های گردشگری دارند بیشتر مورد استقبال عموم قرار دارند گفت :باید تصمیامات مدیریتی اتخاذ شود و درروستاهایی که مهاجرت به آنها زیاد است و توقعات که  روستائیان از روستا دارند  باید با ضوابط روستای دیگر متفاوت باشد.

مدرس دلفانی دهیار مکارود کلاردشت نیز با اشاره به اهمیت حریم در روستاها اظهار داشت : جهت بازنگری طرح هادی و زمانی که باید به محدوده طرح هادی افزوده شود بخشی از فضای حریم بر اساس شاخص های مربوطه به طرح هادی اضافه می شود.

عدم وجود حریم در روستاها

وی افزود : در روستاها به معنای واقعی حریم وجود ندارد و در کلاردشت طرح هادی روستا و خط طرح هادی  جزء حریم شهر قرار گرفته است.

دهیار مکارود با اشاره به قوانین دهیاری در خصوص حریم روستا گفت : براساس قانون دهیاری مثل طرح هادی شهری دارای حریم است ولی در کلاردشت هیچ دهیاری دارای حریم نیست و همه جزء حریم شهر قرار گرفته است.

وی ادامه داد : اگرساخت و سازی در روستایی که درحریم شهر واقع شده باشد انجام شود و شهرداری آنرا به کمیسیون ماده100 ببرد حسب قانون دهیاری ها باید 80درصد از عوارض را به حساب دهیاری واریز کند و یا بر اساس تبصره ماده 3 باید خدمات زیربنایی لازم را بدهد ولی اینکار صورت نمی گیرد و آب و گاز را نیز دهیاری باید تأمین می کند.

علی دهقانیان دهیار روستای کریم آباد چالوس با اشاره به وقفه زمانی در روند صدور پروانه گفت : طرح هادی روستا در جلسه شهرستانی و استانی با حضور نمایندگان از تمام سازمان های مربوطه امضا و تایید می شود ولی در هنگام صدو مجوز ساخت باید دفتر فنی روستا از منابع طبیعی مرزن آباد استعلام کند و چندین بار ان مسیر را طی کند تا جواب استعلام را بگیرد.

وی با اشاره به ساخت و سازهای انجام شده در حریم رودخانه ها اظهار داشت:برای رودخانه های سردآبرود و چالوس 200 متر حریم اعلام شده ولی این حریم رعایت نمی شود و ساخت و ساز در آن محدوده صورت می گیرد.

دهقانیان افزود:وجود کارخانه شن و ماسه در بالادست رودخانه سرآب رود کشاورزی منطقه را تهدید می کند و معضلی برای کشاورزی روستائیان شده که  پس از 6سال پیگیری فعلا چند روزی است که توانستیم فعالیت آن را متوقف کنیم .

دهیار روستای کریم آباد با اشاره به فروش اراضی کشاورزی تا یک سال گذشته و ساخت و سازهای انجام شده بیان داشت  :با ابلاغ قانون جدید منع سا خت و ساز در ماه های اخیر ، به زمین هایی درروستا که قابل کشت نیستند و قطعات تفکیک شده هستند نیز نمی توانیم مجوزساخت و ساز بدهیم در حالی که خیلی راحت بعضی زمین های بزرگ بدون اینکه هیچ دهیار و شورایی اطلاعی داشته باشند خرید و فروش می شوند .

در ادامه این نشست  مهندس کرامتی کارشناس دفترفنی استانداری مازندران به ارائه قانون دهیاران وشرح وظایف دهیاران و مسئولین فنی پرداخت و در پایان پرسش و پاسخ نیز انجام شد .

پنجمین کارگاه آموزشی مسئولین فنی و دهیاران نوشهر ،چالوس و کلاردشت روز یکشنبه 18 آبان ماه در نوشهر برگزار شد.



 

 


ارسال نظرات
نظر شما:
غیرقابل انتشار:
در انتظار بررسی: ۰
انتشاریافته:
نام:
ایمیل: