تعرفه خدمات مهندسی کارگاه‌های آموزشی مصوبات هیات مدیره آموزش نرم افزار جامع
اینستاگرام
آپارات
سامانه شمیم
20009584
اجرای ماده ۳۴ قانون نظام مهندسی جان زلزله را می گیرد

مهندس علی فرج زاده ها نائب رییس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در حاشیه برگزاری همایش تجارب و عملکردها در زلزله 21 مرداد سال گذشته در مناطق اهر، ورزقان و هریس در گفتگو با خبرنگار واحد مرکزی خبر استان آذربایجان شرقی با اشاره به نقش سازه ها در کاهش خسارات جانی و مال گفت : با زلزله سال 1369 رودبار و منجیل انگیزه نگارش قانونی نظام مهندسی و کنترل ساختمان ایجاد شد و ظرف سه ، چهار سال بعد از آن این قانون توسط کارشناسان متخصص نوشته شد . به دنبال آن توسط مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان و ابلاغ دولت محترم وقت به ترتیب و به تناوب سازمان نظام مهندسی ساختمان استان ها شکل گرفت .

وی خاطر نشان کرد : در ماده 2 قانون که اهداف و خط و مشیءقانون به آن اشاره شده است . مهمترین هدف از نگارش این قانون ارتقاءکیفیت ساخت و ساز هست و در ماده 2 اهداف و خط و مشیء بحث مقررات ملی ساختمان به منظوراطمینان از ایمنی است.

مهندس فرج زاده ها گفت : می بینید که قانون گذار هدف از نگارش این قانون ارتقاع کیفیت ساخت و ساز و وضع مقررات ملی برای اطمینان از ایمنی منظور کرده و به دنبال آن ماده 34 قانون اشاره دارد سازندگان و مجریان و نهادهای دولتی و غیردولتی مکلف اند به رعایت مقررات ملی ساختمان .

نایب رئیس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور افزود : ما در سازمان نظام مهندسی ساختمان با 250 هزار عضو در سراسر کشور معتقد هستیم که اگر قانون نظام مهندسی به ویژه مباحث مقررات ملی نشأت گرفته از ماده 34 قانون به طور کامل اجرا بشود توسط تمام نهادها ، قطعاً ما از لحاظ  ایمنی سازه ها و ساختمان ها به حد ایده آل خواهیم رسید و به هیچ وجه از آن دشمن ویرانگر که زلزله است حراثی نخواهیم داشت .

عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت : مشکل اینجاست که پس از 17 سال از تصویب قانون نظام مهندسی و نگارش مباحث مقررات ملی هنوز در سراسر کشور به طورکامل این قانون مباحث 21گانه مقررات ملی ساختمان اجرا نمی شود و این جای انتقاد است و من به عنوان مسئول کوچک سازمان این انتقاد را از مسئولین ذی ربط و نهادهای ذیربط دارم و آن این است که کمک کنند و دست سازمان را بگیرند در اجرای قانون به ویژه رعایت مقررات ملی ، ما در برخی از استان های کشور بعضی از مراجع ذیربط مانع از اجرای این قانون می شوند .

عضو هیأت رییسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی افزود : یکی از مواردی که مباحث مقررات ملی ساختمان به آن اشاره شده است و کاهش این وقایع تلخ تأثیرگذار است ، ایمنی و افزایش ظریب ایمنی در سازه ها و ساختمان ها می شود ، استفاده از مجریان ذی صلاح است . در مبحث مقررات ملی ساختمان در سال 84 تأکید قانون گذار بر این قضیه بوده و در سال 87 دستورالعمل مجریان ذی صلاح توسط وزارت مسکن و شهرسازی ابلاغ و طبق این دستورالعمل می بایست ظرف مدت 2 سال یعنی تا سال 89 استفاده از مجریان ذی صلاح الزامی می باشد  ، در صورتی که ما مشاهد که درصد بسیار کمی از استان ها و شهرهای کشور از مجریان ذی صلاح و گروهای ساختمانی استفاده می شود ولی وقتی کار توسط متخصص ایجاد نشود انتظار وقوع این حوادث تلخ را خواهیم داشت .

مهندس فرج زاده ها با اشاره به اجرای آیین نامه 2800 گفت : آیین نامه 2800 در سال 1366 قبل از نگارش قانون ابلاغ شد ولی به هرحال آیین نامه جامعی در این خصوص نبود ولی با همین نواقصی که این نامه 2800 داشت باز به طور نسبی در کل کشور رعایت نمی شود .

مهندس علی فرج زاده ها مهمترین تجربیات و دستاوردهایی که در زلزله سال گذشته منطقه ورزقان و ارس باران کسب کرده ایم مبحث دوم مقررات ملی ساختمان است گفت : مهمترین دستاوردهایی که می شود به آن اشاره کرد این است که تمام تلاش های ما این باشد که مبحث دوم مقررات ملی بویژه مجریان جدی گرفته شود در استان ها و در تمام گروه های الف ، ب ، ج و د از مجریان و سازندگان ذی صلاح استفاده بشود .

وی در پایان سخنان خود با توجه به اهمیت ماده 34 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان بیان داشت : ماده 34 نیز که تکلیف دارد بر اجرای مقررات ملی در تبصره 1 ماده 34 الزام و تکلیف دارد از استفاده از مصالح استاندارد یعنی قانون گذار گفته است تولیدکنندگان ، توزیع کنندگان و مصرف کنندگان را موظف و مکلف کرده است از مصالح استاندارد استفاده کنند بنابراین به استناد ماده 34 ما به آن اهداف اصلی رسیده ایم و قطعاً ساختمان ایمن خواهیم داشت .  

 گزارش تصویری 

ارسال نظرات
نظر شما:
غیرقابل انتشار:
در انتظار بررسی: ۰
انتشاریافته:
نام:
ایمیل: