تعرفه خدمات مهندسی کارگاه‌های آموزشی مصوبات هیات مدیره آموزش نرم افزار جامع
اینستاگرام
آپارات
سامانه شمیم
20009584
۲۸ مرداد ۱۳۹۲ ۲۰:۳۰
کد خبر: ۱۲۷۰
روابط عمومی سازمان:مطرح شدن چالش های نظام مهندسی از سوی  وزیر جدید در صحن علنی مجلس بیانگر اشرافیت کامل وی به مسائل این سازمان می باشد.
تدبیر و امید در صنعت ساختمان

قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در سال 74 در دوره من به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

بنیانگذار نظام مهندسی ساختمان هستم که 250هزار نفر در این سازمان فعال هستند.

متأسفانه در حوزه حمل و نقل فاقد سازمان حرفه ای نظام مهندسی حمل و نقل هستیم و اگر بتوانیم به کمک نمایندگان محترم فعالیت نظام مهندسی ساختمان را به حوزه حمل و نقل تسریع دهیم با این کار هم می توان به فن اوری جدید کمک نمود و می توان به اشتغال مهندسان کمک کرد.

 ما نیاز داریم که استانداردهای حمل ونقل و استانداردهای مهندسی ایران را به سطخ بین المللی ارتقا دهیم.

فارغ التحصیلان مهندسی در ایران بسیار زیاد بوده و 18هزار دانشجو در رشته های مهندسی داریم و همه این افراد فارغ التحصیل شده و وارد بازار کار می شوند و اگر اینها آموزش هایی در سطح بین المللی پیدا نکنند و اگر با مقررات ساختمان در سطح بین المللی آشنا نشوند امکان اینکه در این بخش بهسازی تاسیسات زیربنایی و روبنایی مطرح شود وجود ندارد.

بنابراین مجبوریم استاندارد حرفه ای و نظام مهندسی ایران را در سطح بین المللی ارتقا دهیم تا مهندسان ایران بتوانند در بازارهای بین المللی فعالیت نمایند و نه فقط مصرف کننده ارز بلکه تولید کننده ثروت و سرمایه باشند.

*مطالب فوق بخشی از دفاعیه دکتر عباس آخوندی در صحن علنی مجلس در خصوص سازمان نظام مهندسی و خدمات مهندسی بود که در سومین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی مطرح شد.

آنچه از این مطالب بر می آید اشرافیت کامل وزیر جدید راه و شهرسازی به چالش های نظام مهندسی ساختمان از جمله بازبینی قوانین و مقررات ساختمان و ارتقاء استانداردهای مهندسی به سطح بین المللی ،فارغ التحصیلان مهندسی،اشتغال و آموزش مهندسان می باشد.

با توجه به اینکه قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در سال 74 تصویب شد و حدود 18سال از زمان تصویب آن می گذردبازنگری در این قانون به لحاظ پیشرفتهای حاصل شده در صنعت ساختمان از ضروریات اجتناب ناپذیر می باشد.

همچنین تعدد سازمان ها و نهاد های مرتبط در صنعت ساختمان و وجود قوانین مختلف در هر یک از این سازمان ها که گاهی تناقض در مواد قوانین موجود، موجب سردر گمی در اجرای قوانین می شود که  ضرورت انجام یکپارچگی و تجمیع این قوانین و تدوین یک قانون جامع و فراگیر به دلیل جلو گیری از  برخی سوء استفاده ها نیز یکی از نیازهای ضروری این بخش می باشد.

با توجه به اینکه در چرخه ساخت و ساز وجود تجربه و علم به عنوان دو مولفه اصلی که مکمل یکدیگرمی باشند، کارآموزی مهندسان تازه فارغ التحصیل شده در کارگاه های ساختمانی تا 3سال قبل از آزمون ورود به حرفه مهندسی و اخذ پروانه اشتغال این مهندسان جوان و ورود به عرصه ساخت و ساز نیز یکی دیگر از راهبرهایی است که در جهت تقویت و توسعه نظام مهندسی باید در اولویت اجرایی قرار گیرد.

 همچنین نظر به نقش آموزش در راستای بهبود وضعیت ساخت و ساز و ارتقای سطح علمی مهندسان از طریق ایجاد دانشکده ویژه نظام مهندسی  و حضور متخصصین در ساخت و سازها از ورود افراد فاقد صلاحیت فنی و حرفه ای به چرخه ساخت و ساز جلوگیری شده که با این کار فرصت های شغلی برای مهندسان و افراد متخصص فراهم می شود.

به منظور رشد کیفی ساخت و ساز و فراهم شدن صدور خدمات مهندسی و حضور مهندسان در عرصه بین المللی علاوه بر اینکه توانمندی های مهندسان ایرانی در خارج از کشور با احداث بناهای ارزشمند و ماندگار در مقابل جهانیان به منصه ظهور گذاشته می شود در داخل نیز جایگاه نظام مهندسی ساختمان را ارتقا داده و فرصت مناسبی برای اشتغال مهندسان جوان فراهم می شود.

امید است با توجه به تشکیل کابینه دولت تدبیر و امید و کسب جایگاه دکتر آحوندی  و دکتر زنگنه به عنوان اعضای جامعه مهندسی در این کابینه و حضور مهندس هاشمی در کمیسیون عمران مجلس و همچنین حضور و حمایت مهندسان در شوراهای اسلامی شهرها چالش های پیش روی این سازمان مرتفع شده و جامعه مهندسی کشور به جایگاه واقعی خود دست یابند .

 

 

 

ارسال نظرات
نظر شما:
غیرقابل انتشار:
در انتظار بررسی: ۰
انتشاریافته:
نام:
ایمیل: