تعرفه خدمات مهندسی کارگاه‌های آموزشی مصوبات هیات مدیره آموزش نرم افزار جامع
اینستاگرام
آپارات
سامانه شمیم
20009584

با حضور وزیر راه و شهرسازی يازدهمين همايش روز بتن برگزار شد

يازدهمين همايش روز بتن با حضور وزیر راه و شهرسازی و جمع کثیری از محققین و متخصصین صنعت بتن کشور صبح روز سه شنبه 16مهرماه در محل مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد.
دکتر شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در آیین افتتاح يازدهمين همايش روز بتن با اعلام اینکه اغلب واحدهایی که با نشان استاندارد، بتن تولید می‌کنند، استاندارد را رعایت نمی‌کنند، گفت: باید تا سال 1404 مقاومت بتن در کشور به 50 مگاپاسکال برسد.
وی افزود: بین 30 تا 35 درصد از سیمان کشور در تولید بتن با کیفیت و استاندارد استفاده می‌شود و بر حدود 70 درصد از سازه‌های بتن نظارتی نمی‌شود.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه در زمینه تدوین آیین‌نامه‌های استاندارد بتن کارهای خوبی انجام گرفته است، بیان کرد: اما در زمینه تولید بتن باید اقدامات بیشتری انجام شود و بخش بتن در مرکز هم این ماموریت را دارد که به خصوص در زمینه فرهنگ‌سازی مصرف بتن فعالیت بیشتری داشته باشد.
شکرچی‌زاده با انتقاد از اینکه بتن آماده در ساختمان‌های شخصی به کار می‌رود که نظارت چندانی هم بر آن نمی‌شود، گفت: در مواردی احتمال فرو ریختن ساختمان‌های شهری وجود دارد که زنگ خطری برای شهرها به شمار می‌رود.
وی با اشاره به اینکه موضوع دیگر مصرف افزودنی‌های شیمیایی در تولید بتن است، گفت: بیش از 90 درصد از بتن‌ها در دنیا افزودنی دارند اما در کشور ما این رقم کمتر از 5 درصد است بنابراین نمی‌توانیم از ظرفیت واقعی بتن استفاده کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه آیین‌نامه پایایی بتن برای خلیج فارس هم از موضوعاتی است که باید بیشتر پیگیری شود، افزود: با توجه به شرایط اقلیمی متفاوت در کشور باید بتن‌های متفاوتی هم تهیه شود.
شکرچی‌زاده با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین مصارف بتن در ابنیه است، افزود: بتن در ساخت پل‌ها، بنادر و اسکله‌ها کاربرد زیادی دارد و به جرات می‌گویم که بدنه وزارت راه سابق با این مقوله آشنایی زیادی نداشت در صورتی که بتن‌های معمولی نباید در سازه‌های مهم استفاده شود.
وی تصریح کرد: افزایش نرخ صنعتی‌سازی ساختمان‌های بتنی و تحقیق و توسعه فرهنگ‌سازی سیمان‌های آمیخته از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه بیش از 95 درصد بتن‌های مورد مصرف در سازه‌های مختلف مقاومت 25 تا 30 درصدی دارند، افزود: بتن 1404 از برنامه‌هایی است که مرکز تحقیقات پیگیر آن است با مقاومت بتن را در آن سال به 50 مگاپاسکال برسانیم که پیش‌بینی می‌کنیم تا 5 سال دیگر به 40 برسانیم.
وی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا 200 مگاپاسکال مقاومت بتن است، گفت: بنابراین رقم 50 عدد بالایی نیست و عملی خواهد بود.
دکتر آخوندی وزیر راه و شهرسازی در ادامه و در افتتاحیه يازدهمين همايش روز بتن با بیان اینکه صنعت ساختمان پس از صنعت نفت بزرگترین سرمایه‌گذاری ملی در کشور است، گفت: در هر ساعت حدود 6 میلیارد تومان در صنعت ساختمان هزینه می‌شود.به گزارش خبرنگار مهر، عباس آخوندی در یازدهمین همایش روز بتن با اشاره به اینکه امروز 16 مهرماه همزمان با جشن مهرگان به نام استاد احمد حامی نامگذاری شده است، گفت: از حسن انتخاب جامعه مهندسان برای نامگذاری این روز به نام این استاد سپاسگذاری می‌کنم.
وی با بیان اینکه سند چشم‌انداز مهندسی 1404 را باید طراحی کنیم، افزود: باید در این سند تعریف شود که چگونه مهندسان کشورمان با مهندسان دیگر کشورها رقابت کنند بنابراین از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی می‌خواهم که در آینده به این موضوع بپردازد.
وزیرراه و شهرسازی  با اشاره به اینکه ایران با داران بودن یک در صد از جمعیت جهان، دو درصد از سهم جهانی ساخت و ساز ر ا به خود اختصاص داده است، گفت: بطور متوسط روزانه بالغ بر 2 هزار واحد مسکونی جدید در کشور احداث می‌شود و بخش مسکن حدود 33 درصد از حجم اقتصادی ایران را در برمی‌گیرد.
وی افزود: براساس برآوردهای انجام شده در بخش راه و مسکن در هر ساعت حدود 6 میلیارد تومان هزینه می‌شود که پس از صنعت نفت، در برگیرنده بزرگترین سرمایه‌گذاری ملی است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بخش حمل و نقل 35 درصد از مصرف انرژی کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: در حالی که سهم بخش صنعت از کل انرژی مصرفی کشور حدود 20 درصد است و از طرف دیگر از کل انرژی مصرفی در بخش صنعت، بیش از 60 درصد آن نیز بطور مستقیم در ارتباط با تولید مصالح ساختمانی است.
آخوندی با بیان اینکه به تحقیق در زمینه اصلاح الگوی مصرف و فناوری‌های نوین برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌های باید توجه جدی شود، بیان کرد: بتن و سیمان به عنوان اجزای اصلی ساختمان از پرمصرف‌‌ترین مصالح ساختمانی به شمار می‌روند که 13 درصد از مصرف انرژی در بخش صنعت را سیمان به خود اختصاص می‌دهد.
وی با بیان اینه هم اکنون تولید سیمان در کشور به مرز 80 میلیون تن در سال رسیده است، گفت: ایران جزو 5 کشور بزرگ تولیدکننده سیمان قرار دارد در عین حال بیش از 90 درصد از تولید سیمان در کشور فقط به کمتر از 3 نوع سیمان پرتلند محدود می‌شود.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در حالی که در کشورهای توسعه یافته عمده سیمان‌ها، انواع سیمان‌های آمیخته هستند که نقش زیادی را در کاهش مصرف انرژی و کاهش آلودگی ناشی از تولید سیمان‌های پرتلند دارند.
آخوندی با انتقاد از اینکه در صنعت راه علیرغم استفاده از بتن، فناوری‌های مرتبط با آن مورد توجه قرار نگرفته است، گفت: استفاده از روسازی بتنی، انواع بتن‌های با عملکرد بالا، بتن‌های خود تراکم هنوز در صنت راه و شبکه‌های حمل و نقل بیگانه هستند.
خاطرنشان می‌‌شود پنجمین کنفرانس ملی بتن نیز روز گذشته در محل مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد.

ارسال نظرات
نظر شما:
غیرقابل انتشار:
در انتظار بررسی: ۰
انتشاریافته:
نام:
ایمیل: