تعرفه خدمات مهندسی کارگاه‌های آموزشی مصوبات هیات مدیره آموزش نرم افزار جامع
اینستاگرام
آپارات
سامانه شمیم
20009584
۲۵ آذر ۱۳۹۲ ۱۴:۴۰
کد خبر: ۱۷۷۰
پژوهشگر مسایل شهرسازی مازندران:جریمه به جای قانون به یک معیار در ساخت و سازهای شهری مازندران تبدیل شده است.
دکتر محمدرضا حائری:
ناهنجاری به نام جریمه در ساخت و سازهای شهری مازندران
به گزارش روابط عمومی سازمان ،دکتر محمدرضا حائری پژوهشگر مسایل شهر سازی مازندران هم در این همایش شهر سازی را در شرایط کنونی علاوه بر تخصص ، یک رسالت دانست و گفت: شهر سازی باید با هدف منفعت عمومی گسترش یابد .

ˈ وی به وضعیت شهر سازی و شهر نشینی مازندران اشاره کرد و افزود: امروز شهر شناسی برای شهر سازی از اهمیت خاصی برخوردار است .

حائری  شهر نشینی ، شهرداری ، شهریت ، شهروندی و شهر سازی را از عناصر مهم در شهر شناسی معرفی کرد و گفت: توجه به تمرکز تاریخی، حرکت و جا به جایی، آگاهی جمعی، آگاهی فردی، مدیریت شهری و سازمان های قضایی در این بخش ضروری است .

این پژوهشگر ساختمان سازی شهری به رشد شتابان شهرنشینی در مازندران اشاره کرد و اظهار داشت: حدود 40 شهر در یک دهه اخیر به شهرهای مازندران اضافه شده است .

وی افزود: این یکی از دلایلی است که شهرنشینی در مازندران به مراتب از شهر سازی جلوتر است .

حائری فروش تراکم، چند پارگی مدیریت شهری، سکونت تحت فشار و ناقص، رشد افقی شهرها و شهر شدن روستاها را از مشکلات شهر نشینی بدون توجه به شهر سازی در مازندران برشمرد .

وی گفت: در بررسی های صورت گرفته تمامی اراضی بین شهرها و روستا که شهرک سازی شده و یا ساخت و ساز در آنها صورت گرفته، غیر قانونی است .

او افزود: پرداخت وام مسکن، حمایت بنیاد مسکن، مسکن مهر و شهرک سازی در مازندران هم سبب گسترش بیشتر شهر نشینی بدون توجه به شهر سازی شده است .

این پژوهشگر شهرسازی شهری از ˈ گردشگر مالک ˈ در مازندران به عنوان یک پدیده ناهنجار شهرسازی یاد کرد و گفت: امروز بخش عمده ای از زمین های استان مازندران توسط گردشگران تصرف و مالکیت شده و در آنها ویلا ساخته شده است .

وی افزود: با هجوم گردشگران مالک به استان مازندران در سال های دهه 70 تا 80 ، قیمت زمین در استان تا 25 برابر افزایش یافت .

حائری به تغییر کاربری زمین های مختلف در مازندران اشاره کرد و اظهار داشت: ضعف تخصص در بدنه شهرداری ها، فقدان طرح جامع شهری و وجود کمیسیون ماده 100شهر سازی، استان را به بدترین وضعیت کشانده است .

وی با بیان اینکه اکنون جریمه به جای قانون به یک معیار در ساخت و سازهای شهری مازندران تبدیل شده است، گفت: به همین دلیل امروز 80 درصد از کارخانه های مازندران در زمینه تولید مصالح و دیگر نیازهای ساخت و ساز فعالیت دارند .

این پژوهشگر شهرسازی، بهره کشی از منابع طبیعی از جمله رودخانه ها، کوه، جنگل و سواحل دریای خزر را ناشی از ساخت وسازهای بی رویه در مازندران دانست .

وی گفت: ساخت و سازها در مازندران از سرمایه های اجتماعی ، طبیعی و فرهنگی استان هزینه می کنند و این وضعیت تخریب بی بازگشت محیط زیست استان محسوب می شود .


 

ارسال نظرات
نظر شما:
غیرقابل انتشار:
در انتظار بررسی: ۰
انتشاریافته:
نام:
ایمیل: