تعرفه خدمات مهندسی کارگاه‌های آموزشی مصوبات هیات مدیره آموزش نرم افزار جامع
اینستاگرام
آپارات
سامانه شمیم
20009584
۰۷ دی ۱۳۹۴ ۱۶:۴۴
کد خبر: ۳۱۵۸
رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران در نشست خبری عنوان کرد:
رعایت مقررات ملی ساختمان باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود
رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران با اشاره به نقش اصحاب رسانه در آگاهی رسانی به جامعه خواستار نهادینه شدن مقررات ملی ساختمان به عنوان فرهنگ عمومی در جامعه شد.

به گزارس روابط عمومی نظام مهندسی ساختمان مازندران ، مهندس محسن قربانی در نشست خبری که روز یکشنبه 6 دی ماه بمناسبت روز ملی ایمنی در برابر زلزله برگزار شد ضمن گرامیداشت یاد قربانیان زلزله بم به نقش رسانه ها در نهادینه شدن فرهنگ ساخت و ساز اصولی پرداخت و بیان داشت: وقوع پدیده های طبیعی امری بدیهی است و آنچه که باید صورت گیرد فرهنگ سازی بین مردم می باشد تا اثرات این پدیده ها کاهش یابد.

وی افزود: همه ما نسبت به مقاوم سازی و بهبود شرایط ساخت و ساز مسئول هستیم و رعایت مقررات ملی باید به فرهنگ عمومی در ساخت و سازها تبدیل شود.

وی با اشاره به بازدید هیأت مدیره نظام مهندسی وقت از زلزله بم در سال82 اظهار داشت: در زلزله بم ساختمان هایی که تا حدودی فنی ساخته شده بودند تخریب نشدند و بناهایی ویران شدند که هیچ مقاومت و استحکامی نداشتند .

رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران به ظرفیت های مهندسی استان اشاره کرد و اظهار داشت :نظام مهندسی ساختمان مازندران حدود 30 هزار نفرعضو در هفت رشته ساختمانی دارد و چهارصد هزار نفر در کشور نیروی مهندس داریم  و اگر بخواهیم سرانه برای ساخت و سازها تعیین کنیم نیروی فنی به حد کفایت وجود دارد و آنچه که باید محقق شود نهادینه شدن اصولی سازی و کیفی سازی به عنوان فرهنگ عمومی در ساخت و سازها می باشد.

وی با اشاره به اهمیت هر یک از رشته های مهندسی در کیفیت زندگی شهری اظهار داشت: در بحث شهرسازی و ترافیک و نقشه برداری معضلاتی وجود دارد و در جهت تحقق کامل صلاحیت ها باید برنامه ریزی بیشتری صورت گیرد.

مهندس قربانی با تاکید بر اهمیت تحقق وحدت در جامعه اظهار داشت: از بعد فنی نیاز به وحدت فنی در جامعه داریم  و برای تحقق وحدت بین مردم و مهندسین ، رسانه ها نقش مهمی برعهده دارند و وظیفه اهالی رسانه کمترازمهندسان نیست و ما بدنه ای هستیم که باید کار کنیم و مسائل را پیش ببریم.

ظهور فعال خدمات مهندسی در تمام حوزه ها

دکتر فیروزیان نایب رئیس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران با اشاره به حجم ساخت و سازها در استان اظهار داشت: در کشور سالانه 100میلیون مترمربع ساخت و ساز صورت می گیرد  که سهم استان مازندران 5میلیون مترمربع است و اگر ساخت و ساز کشور را با رقم حدود یک میلیون تومان در نظر بگیریم بودجه ای که برای این سهم می شود 100هزار میلیارد تومان می شود که رقمی حدود دو برابر بودجه عمرانی کشور است .

وی افزود: سالانه سرمایه مالی بسیارعظیم در صنعت ساختمان در گردش است و رسانه ها با نگاه نقادانه ای که موضوعات بخش های مختلف را پیگیری می کنید لازم است که به این حوزه نیز توجه ویژه داشته باشند.

دکتر فیروزیان با بیان اینکه عمر متوسط ساختمان 30 سال است گفت : عمر متوسط ساختمان در کشور خیلی بالا نیست و لذا باید خدمات مهندسی در تمام حوزه ها بروز و ظهور فعالی داشته باشد و این می طلبد که نگاه ویژه تری را به صنعت ساختمان داشته باشیم .

وی افزود: حوزه های کارگری ، حوزه های مهندسی ، مالکین ، کارفرمایان و مردمی از حوزه های هستند  که از صنعت ساختمان بهره مند می شوند که این امر بیانگراهمیت ویژه این صنعت است .

نایب رئیس اول نظام مهندسی ساختمان اظهار داشت : طبق آخرین آمار، سالانه  32 تا 36 درصد انرژی کشور در بخش ساختمان صرف می شود و این موضوع می طلبد که خدمات مهندسی را در جامعه فعال تر کنیم و برای پیشگیری از حوادث سیل و زلزله ، درساخت و سازها به سراغ نظام مهندسی می رویم .

ضرورت دست یابی به صنعتی سازی ساختمان ها

دکتر سودابه مهری نایب رئیس دوم سازمان نیز در این نشست به تاکید بر نقش خبرنگاران در اگاهی رسانی به مردم گفت : سازمان نظام مهندسی در راستای قانون وظایف مشخصی دارد و نظارت های فنی در ساخت و سازها از سوی این سازمان صورت می گیرد ولی تا حدود گستره نفوذ و آگاهی رسانی به جامعه را داریم و در واقع رسالت اصلی آگاهی رسانی به اهالی رسانه است که می توانند در اشاعه فرهنگ کمک کنند .

وی افزود: ساخت و سازها به شکل سنتی تری در کشور نسبت به جامعه صنعتی دنیا انجام می شود و رسانه ها باید جامعه را از اهمیت بحث های فنی و قوانینی که وجود دارد آگاه کرده و موج جدید ساخت و سازکه بهره گیری ازانرژی های نو در ساخت و سازها و صنعتی سازی است ایجاد شود.

تهیه برنامه جامع اطلاع رسانی سازمان

مهندس رضازاده مدیر روابط عمومی نظام مهندسی نیز در این نشست  با اشاره به رویکرد هیأت رئیسه جدید سازمان در شفاف سازی و هدایت و چرخش اطلاعات آزاد در سطح جامعه اظهار داشت : یکی از اقداماتی که توسط روابط عمومی نظام مهندسی صورت گرفت  آسیب شناسی وضعیت ارتباطی سازمان و جامعه بود که بر اساس آن برنامه مدونی تهیه شد و بر اساس برنامه عملیاتی شاخص ها و متغیرهایی که مورد توجه و اهمیت جامعه تعیین و اقدامات اطلاع رسانی و اطلاع یابی بر این اساس صورت گرفت .

وی افزود: یکی از چالش هایی که در راستای اهداف و برنامه ها وجود دارد لحاظ نمودن بعد پیام در ارتباطات است و کمتر به بحث ادراکات و احساسات در رسانه ها پرداخته شده و یکی از برنامه هایی که در روابط عمومی سازمان در دوره جدید به آن خواهد پرداخت تهیه برنامه جامع اطلاع رسانی سازمان مبتنی بر ضریب هوشی ،شعور ، معرفت و مسئولیت های اجتماعی خواهد بود .

 

ارسال نظرات
نظر شما:
غیرقابل انتشار:
در انتظار بررسی: ۰
انتشاریافته:
نام:
ایمیل: