تعرفه خدمات مهندسی کارگاه‌های آموزشی مصوبات هیات مدیره آموزش نرم افزار جامع
اینستاگرام
آپارات
سامانه شمیم
20009584
۲۰ اسفند ۱۳۹۹ ۲۱:۲۵
کد خبر: ۱۱۰۲۲
۱-بعضی از مهندسین وارد شرکت‌های حقوقی میشن، وظیفه مهندس عضو شرکت سلب میشود و خود شرکت متولی عواقب آن است؟
شخصیت حقیقی افراد با حضور در شرکت‌ها که ماهیت حقوقی دارند از بین نمی‌رود با استناد به این موضوع چنانچه یک شرکت دچار تخلف حرفه‌ای گردد همه اعضا پاسخگو می‌باشند، اما مسئولیت مدیران شرکت و اعضای هیأت مدیره آن بیشتر خواهد بود.
۲-میتونم امتحان طراحی شرکت کنم و اگر نه آیا میتوان با گذاراندن واحد اضافه مشمول شرکت در این امتحان باشیم؟
طبق آخرین دستور العمل در حال حاضر در صورت اخذ مدرک دکتری میتواند تا صلاحیت ۲ امکان پروانه دریافت نماید.
۳-سازمان نیاز به مشاورحقوقی ندارد، نیازبه چند آدم باجنم دارد که جلوی فساد سازمان یافته نظام مهندسی ساختمان را بگیرد؟
در این مورد نیازمند هستیم که گزارش مربوط به فساد‌های احتمالی سازمان ارسال گردد تا برخورد لازم صورت گیرد. اما در برخی مواقع فساد موجود ناشی از خلاء‌های قانون است که نیازمند اصلاح آن در سطوح بالادست بخصوص قانونگذاری می‌باشد.
۴-انشالله نهاد امنیتی و دستگاه قضا به خصوص حجت السلام رئیسی به زودی دست به کار می شوند؟
رویکرد هیأت مدیره در امتداد رویکرد سیاست‌های کلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران می‌باشد.
۵-آیا نظام برای هر پروژه‌ای ناظرین رو بیمه مسئولیت میکنه؟ و از نظرحقوقی چه کاری برای افراد دارای پروانه انجام میشه؟
هیأت مدیره سازمان در یک توافق با شرکت‌های بیمه‌ای (بیمه ایران- بیمه دانا) تفاهم نامه‌ای را منعقد نمود، که کارفرما موظف می‌باشد مهندسین طراح، ناظر، مجری و... را بیمه مسئولیت نماید. حق بیمه این موضوع حق الزحمه مهندسین از طرف سازمان به کارفرما پرداخت می‌گردد.
۶-آیا سازمان که وظیفه دارد قرارداد نظارت پیشنهادی را برای مهندسین تهیه کند آن را به مالک و مهندسین تحمیل نماید؟
دفترچه قرارداد و نظارت بعنوان حکمیت فی مابین ناظرین و کارفرما میباشد که در واقع بروز مشکل نماید آن میتواند مشکل را حل کند.
۷-بهترین بیمه مسئولیت مهندسان کدام بیمه است؟
ایران
۸-اگر قرارداد نظارت ایراداتی داشته باشد طوری که سبب آسیب حقوقی به مهندسین شود آیا می‌توان در مراجع قضایی شکایت کرد؟
قرارداد نظارت توسط هیأت مدیره سازمان و در مشورت با مشاور حقوقی سازمان تنظیم می‌گردد که اصولاً مقوله‌ای عاری از نگرش تخصصی نمی‌باشد. چنانچه ایرادی در قرارداد وجود دارد لطفاً به سازمان اطلاع دهید و چنانچه از بابت این قرارداد خسارتی وارد گردیده به سازمان منعکس کنید تا تصمیم شایسته در این خصوص اتخاذ گردد.
۹-چرا مسئولیت مهندس در قبال ساختمان تا پایان عمر بناست، ولی بیمه‌ی مسئولیت آن تا ۱۰ سال را پوشش میدهد؟
نظر به اینکه قانونگذار بر اساس قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و آئین نامه‌ی اجرایی آن و همچنین مباحث چندگانه مقررات ملی ساختمان شرایط و ضوابط ساخت بنا را تدوین و مشخص نموده که بر همین مبنا مسئولیت اجرای این ضوابط و مقررات و نیز انطباق عملیات اجرای ساختمان با شرایط مزبور بر عهده‌ی مهندسین دخیل در امر ساخت بنا محول شده لذا در صورتی که ورود خسارت به ساختمان به دلیل تقصیر مهندس مزبور در اجرای ضوابط مقرر در آن ساختمان باشد، مسئولیت‌های حقوقی و مدنی ناشی از این تقصیر که منتهی به ورود ضرر شده بر عهده‌ی مهندس یا مهندسین مربوطه است که امور فنى و ... به آنان سپرده شد خواه این ضرر بعد از مدت کوتاهی عیان شود و یا اینکه پس از سالیان دراز و حتی در ابناء مجاور بوجود آید. اما در خصوص محدوده‌ی زمانی بیمه‌ی پروژه‌های ساختمانی و نیز بیمه مسئولیت مهندسین، شرکت بیمه گر با توجه به شرایط اقتصادی و تحصیل منفعت برای شرکت خود و نظر به قاعده‌ی ریسک، پوشش بیمه‌ای خود را در یک بازه‌ی زمانی مشخص نه نامحدود ارائه می‌دهند تا بر این اساس غبطه‌ی منافع مالی خود مدنظر قرار داده از سویی دیگر برای احراز ورود خسارت فاصله‌ی زمانی متناسبی را در نظر می‌گیرند که بطور معمول در این بازه زمانی (ده سال) خسارات و ضرر‌های ناشی از عدم اجرای مقررات ملی ساختمان در بنا‌های احداثی ظاهر می‌گردد.
۱۰-چرا هر مهندس هم بیمه مسئولیت حرفه‌ای دارد و هم هر ساختمان بیمه مسئولیت کارفرما؟ در زمان خسارت یکی از این‌ها کافیست؟
در بیمه‌های بازرگانی اقسام بیمه اى مختلفى وجود دارد.
بیمه مسئولیت مهندسین طراح و بیمه مسئولیت مهندسین ناظر و برای مهندسین مجری بیمه مقاطع کاری وجود دارد و برای کارفرما هم بیمه مسئولیت کارفرما که هرکدام کارکرد مخصوص به خود را دارد.
۱۱- یه کتاب در مورد حقوق مهندسی، قراداد‌ها؟
حقوق مهندسی انتشارات نو آور، حقوق مهندسی انتشارات جنگل (جلد ضخیم)
۱۲- جواب موبایل بدن.
چشم
۱۳- قراره طرح ارجاع نظارت معماری حذف بشه؟
فعلا مشخص نیست
۱۴-ساختمان‌هایی که بدون نظارت انجام میشه و فقط خرید امضا انجام میشه برای اخذ پایان کار با مشکلی مواجه خواهند شد یا خیر؟
از اختیارات شهرداری میباشد، چون پایان کار با شهرداری میباشد
۱۵- تبریک به دکتر کاوه عزیز.
تشکر و سپاس فراوان
۱۶-در صورت امکان مطالب در خصوص پرونده‌های مهندسین که در دادگاه‌ها مطرح میشود را بیان بفرمائید؟
مقرر شد که کمیته آموزشی از پرونده‌های مطرح در شورای انتظامی و دادگاه (البته تا آنجایی که امکان دسترسی وجود داشته باشد) یک دوره آموزشی با حضور اعضای شورای انتظامی و عضو حقوق دان آن برگزار نماید.
۱۷-آقای دکتر با عرض ادب و احترام میشه در مورد حق نظارت مهندسین ناظر صحبت بفرمایید؟
حق الزحمه نظارت مهندسین بر اساس درصدی از جهت ساخت که از طرف شورای مرکزی و وزارت راه و شهرسازی ابلاغ می‌گردد تعیین می‌گردد؛ که این درصد حدوداً بین ٢ تا ٢/٥ درصد برای چهار رشته عمران، معماری، برق و مکانیک می‌باشد.
۱۸- آیا ارسال گزارش مهندس ناظر به اداره کار در صورت مشاهده عدم رعایت نکات ایمنی الزامی است؟
در جهت کمک به مهندسین لازم است
۱۹-در صورت محکومیت انتظامی شخص از شرکت حقوقی، آیا محکومیت انتظامی باعث مسدود شدن فایل میشود؟
بلی
۲۰- بنده مجری هستم. مالک شروع کار و اطلاع نداده و پی رو انجام داده چیکار باید کرد؟
به مرجع صدور پروانه اعلام گردد. توقف کار و رو نوشت به دفتر نمایندگی
۲۱-لطفا در مورد حدود مسئولیت مهندسین ناظر و طراح که عضو شرکت‌های مربوط هستند توضیح بدین؟
عضویت مهندسین ناظر و طراح در شرکت‌های مربوطه منافاتی با مسئولیت حرفه‌ای و قانونی آنان ندارد لذا درصورت نقض هریک از الزامات قوانین و نظامات قانون نظام مهندسی ساختمان و آیین نامه‌ی اجرایی آن و مباحث چندگانه مقررات ملی ساختمان مهندسین مزبور از باب مدنى و انتظامى مسئول خواهد بود.
۲۲- وقتی سازمان جوابی واسه نامه بنده نداده باشه چطور باید پیگیری و اقدام کنم؟
شماره نامه بفرمایید تا اقدام گردد
۲۳-جواب آزمون کی میاد پس؟
رسید، به دفاتر نمایندگی ارسال شد
۲۴-چرا هیچ کسی نیست این تخفیف‌های نجومی و دلال بازی‌های نقشه رو از بین ببره واقعا چرا هیچکس به فکراین همه زحمت؟
خدمات مهندسی یک حرفه تخصصی است که در کنار اینکه باعث بهبود کیفیت ساختمان می‌شود موجبات اشتغال را فراهم خواهد کرد. در حال حاضر مهندسین در دو صلاحیت عمده طراحی و نظارت فعالیت می‌کنند و درصورتیکه بخواهیم عرضه و تقاضا سامان‌دهی شود می‌بایست شاخص‌های اقتصادی کشور بهبود یابد تا صنعت ساختمان به عنوان پیشرانه اقتصادی کشور به حرکت درآید. لکن از نگاه نظام مهندسی ساختمان یکی از راه‌های برون رفت در این زمینه ایجاد و توسعه صلاحیت‌های جدید می‌باشد که تمرکز مهندسین را از روی طراحی و نظارت برمیدارد. در این راستا ٥ صلاحیت جدید در رشته‌ی عمران، برق و مکانیک طراحی شده است که از سال ١٤٠٠ عملیاتى خواهد شد و این مهم باعث مى شود همکاران گرامى نرخ مصوب را دریافت کنند.
۲۵-زحمت کشیدیم تا به اینجا برسیم وجود نداره چرا من طراح باید ۶۰ درصد تخفیف بدم و هیچ ارگانی نمیتونه حق منو از دلال‌ها بگیره؟
خدمات مهندسی یک حرفه تخصصی است که در کنار اینکه باعث بهبود کیفیت ساختمان می‌شود موجبات اشتغال را فراهم خواهد کرد. در حال حاضر مهندسین در دو صلاحیت عمده طراحی و نظارت فعالیت می‌کنند و درصورتیکه بخواهیم عرضه و تقاضا سامان‌دهی شود می‌بایست شاخص‌های اقتصادی کشور بهبود یابد تا صنعت ساختمان به عنوان پیشرانه اقتصادی کشور به حرکت درآید. لکن از نگاه نظام مهندسی ساختمان یکی از راه‌های برون رفت در این زمینه ایجاد و توسعه صلاحیت‌های جدید می‌باشد که تمرکز مهندسین را از روی طراحی و نظارت برمیدارد. در این راستا ٥ صلاحیت جدید در رشته‌ی عمران، برق و مکانیک طراحی شده است که از سال ١٤٠٠ عملیاتى خواهد شد و این مهم باعث مى شود همکاران گرامى نرخ مصوب را دریافت کنند.